Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Olasz hangok régen és ma sorozat – Traviata

2014. október 6-án, hétfőn 19:00 órakor az Olasz Kultúrintézetben az Artemis Danza Társulat Giuseppe Verdi Traviata című operájának zenéjére alkotott tánckoreográfiáját mutatja be.

Az Artemis Danza Társulatot Monica Casadei alapította 1994-ben. A társulat nevéhez eddig több mint harminc alkotás fűződik, köztük számos, színházi művekhez és operákhoz kapcsolódó tánckoreográfia, továbbá fiatal szerzők műveinek bemutatása.

A Traviata történetét Casadei Violetta szemszögéből mutatja be, miközben tanúi lehetünk egyén és társadalom, a külső látszat és az egyéni érzelem közötti konfliktusnak.

Monica Casadei koreográfus és táncos Traviatája, melyet 2011 októberében mutattak be először (a Ferrarai Városi Színház Alapítványa a Festival Verdi Parma koprodukciójában) nem más, mint a Verdi világában tett felfedezés. Olyan világ ez, melyben a gesztusok zenei értékkel bírnak és a táncosok teste hatalmas energiával adja vissza az érzelmeket és a szenvedélyt, tolmácsolva a mesteri operában rejlő erőt.

A belépés ingyenes.

Kötelező regisztráció: iicbudapest@esteri.it – foglalt helyek az érvényes “Intézet Barátai Klub”-kártyával rendelkezők számára.

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet – Tel.:  1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it