Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Toscana

Panettone – a karácsonyi süti

Ki ne hallott volna még az olasz karácsony kapcsán a panettone-ról?

Egy-két évvel ezelőtt egy magyar tévéműsorban panettone-t sütöttek karácsony előtt, és a kedves (olaszul nyilván nem beszélő) műsorvezető következetesen „pannetonne”-ként emlegette a sütit, a lehető legzavaróbb hangsúllyal. Nálunk a családban ma is visszatérő vicc, hogy direkt így ejtik a panettone-t, mert nem tudok elmenni emellett anélkül, hogy ne javítanám a kiejtést. Ez van, idegesít. Kész. A süti érdemeiből azonban ez semmit nem tud levonni, így mindenkinek javasoljuk a kelt tészta elkészítését az ünnep közeledtével. Ahogy azt már korábban közzétettük, a panettone elkészítésének többféle módja is van, ám a mi tuti receptünk itt olvasható. A recept mellett persze ott a süti története is, így aki egy kis sztorira vágyik, kattintson bátran!

Akik másként állnának neki a dolognak, és szánnak rá annyi időt, amennyit egy megszállott olasz hajlandó – nos, annak az alábbi videót ajánljuk a figyelmébe. Időmilliomosok és megszállottak előnyben!

Reméljük, hogy így vagy úgy, de minél több olasz érdeklődésű családban kerül az asztalra nálunk is panettone ebben az évben!

sutemeny-panettoneKellemes sütögetést kívánunk mindenkinek!