Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Magyarországi olasz cégek bemutatkozása – Fausto’s

Ma zárul le egy programsorozat a Kultúrintézetben. A sorozat utolsó találkozójára kap meghívást minden érdeklődő.

2015. május 21-én csütörtökön 18:00-órakor kerül megrendezésre az Olaszország Magyarországon című rendezvénysorozat utolsó találkozója a Budapesti Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest – Bródy Sándor u. 8) Federico Fellini Termében.

Történetek szenvedélyről és szakmai tapasztalatról. Egy-egy cég képviselője mesél vállalata működéséről, fejlődéséről, mely által bepillantást nyerhetünk Olaszország sokszínű életébe.

Felszólal Fausto Di Vora, a Ristorante Fausto’s séfje, aki elmeséli szakmai múltját.

Látszatra olyan, mint sok másik történet. De ha a lényegre koncentrálunk, egy egyéni sikertörténet rajzolódik ki, amelynek alapjait a komolyság és a szakmai tapasztalat képezik. Annak a története, aki a mindennapokat ugyanazzal a szenvedéllyel éli és szem előtt tartja az olyan célokat, mint a minőség, az ízlés és részletek iránti figyelem.

Fausto Di Vora friuli származású (Carnia). Udinében tanult Franco Marini iskolájában, majd a nemzetközi konyhaművészet terén szerzett fontos tapasztalatok után 1994-ben Budapestre költözött, ahol saját éttermet nyitott. Tizenkét évvel később 2006-ban Fausto éttermét áttette egy kényelmesebb és szebb, az azóta megszerzett hírnévhez hű helyszínre. Ma az étterem – és a mellette működő egyszerűbb, de szintén magas színvonalú Osteria – a Dohány utca 3. szám alatt található, a magyar főváros szívében, és a legelegánsabb és legkifinomultabb gasztronómiai vonatkozási pontként tartják számon Magyarországon. A Da Fausto’s étteremben a legmagasabb minőségű és válogatott alapanyagok alakulnak át és kerülnek tányérokra, a kiváló, és természetesen olasz séf, Giorgio Cavicchiolo munkájának köszönhetően.

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel. 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

fausto-s-ristorante-and