Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Megint Stanley Tucci…

A mindkét szülője részéről olasz származású színész egy két évados sorozattal örvendeztetett meg minket az elmúlt időszakban.

Stanley Tucciról sokan tudják, hogy olasz származású, ezt szereti is hangoztatni. Művészettörténetet tanító édesapja kutatásai miatt kamaszként egy évig élt is ebben a gyönyörű országban, a nyelvet is (a sorozatból) láthatóan egész jól beszéli.

A színész nem csak olasz származására, de a konyhában megmutatkozó tehetségére is büszke – nem csoda hát, hogy már két szakácskönyvet is jegyez. Ezekről nemrégiben írtam is pár keresetlen szót.

Nos, a Stanley Tucci – Searching for Italy című, CNN által készített sorozatban a színész felderíti Olaszország majd minden régióját – egy-egy rész témája vagy egy nagyváros, vagy konkrétan tényleg egy egész régió. Természetesen amellett, hogy némi kulturális morzsát is elszór, aminek mentén már indulnánk is, hiszen jól felcsigázza az érdeklődésünket egy-egy utazásra,  a fő szálon mégiscsak az ételek futnak. Megismerhetjük bizonyos olasz városok vagy régiók legjellemzőbb ételeit, találkozhatunk egy-két érdekes borral, amelyek csak épp egy picike területen termő szőlőből készülnek csak ott és sehol máshol a világon. Rengeteg tenger gyümölcse-recept dől ránk – ami szintén nem csoda, hiszen Itália elképesztő hosszú tengerparttal rendelkezik. Aztán persze pasta pasta hátán – szóval elképesztő, na.

Aki teheti, mindenképp pillantson bele legalább – engem totálisan a képernyő elé szögezett ez a sorozat.

Jó szórakozást – íme, egy kis ízelítő!