Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

I-Talents 2015 – Respire!

A cirkusz világába még sosem kalauzoltuk olvasóinkat eddig. Most azonban ezen is változtatunk, ugyanis holnap este egy felejthetetlen show-val vár mindenkit az I-Talent 2015 programsorozat legújabb rendezvénye.

Harmadjára kerül megrendezésre az I-Talents 2015 zenei programsorozat a Olasz Kultúrintézet szervezésében, amelynek első programjára 2015. március 16-án, hétfőn 19:00 órakor kerül sor az Giuseppe Verdi teremben (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.). Alessandro Maida és Maxime Pythoud Circoncentrique nevű társulatának a Respire! című előadása a cirkusz költői és melankolikus világába enged betekintést két zsonglőr közreműködésével. A zenét szerezte és zongorán közreműködik Lea Petrasso.

A Respire! egy izgalmas és szórakoztató performansz, melynek főszereplője a Roue Cyr, gömb, labdák, manipuláció és egyensúlyozások, mozgásban levó “akrobatikus portrék”, minden ügyességi terület és mozgás a körkörösség jegyében.

Alessandro és Maxime a Bruxelles all’Ecole Superieur des Arts du Cirque-ben ismerkedtek meg, ahol úgy döntöttek, hogy folytatják a cirkuszi képzést, azok után, hogy befejezik tanulmányaikat szülőhazájukban: Alessandro a FLIC Scuola di Circo di Torino-ban Maxime pedig az Ecole de Cirque de Nyon “Elastique Citrique”-ben.

A együttműködést és a nagyszerű csapatmunkát viszik színpadra, amely az ESAC-ban együtt töltött három év gyümölcse. A művészi út kezdete 2011-ben, a FLIC-ből indul, a Respire! premierjével. Ezt követően az előadást különböző európai rendezvényeken mutatták be, köztük a Brüsszelben megrendezett, nagy elismerésnek örvendő Piste de Lancement de l’Espace Catastrophe fesztiválon is.

A Circoncentrique társulatát Belgiumban alapították. Tagjai: Alessandro Maida, olasz nemzetiségű és Maxime Pythoud, svájci származású. Az előadás zenéjét az argentin Lea Petrasso szerezte.

A cirkusz nemzetközi – az előadás fiatal közönség számára is megtekinthető!

További információk:

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel.: 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it