Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Televízió

Az internetnek hála egy helyen, koncentráltan és klasszul hozzáférhetően megtalálható a RAI (Radiotelevisione Italiana,  de: Radio Audizione Italiane (1954-ig)) összes csatornájának kínálata, s a programok közül tematika szerint is választhatunk. A műsorok java része a neten is követhető, Microsoft Silverlight-ra van szükség hozzá, mely ingyenesen ezen a linken letölthető.

Aki olvasgatna is, annak a www.rai.it oldalt ajánlom, ami elsősorban egy híroldal, de a jobb oldalon a fent említett kiosztásban hozzáférünk a televíziós adásokhoz is.

A RAI az olasz állami adó, ezen kívül három olyan komoly, magánkézben lévő adó létezik, amely lényegében konkurenciáját képezi: a Mediaset, a Telecom Italia Media és a Sky Italia, melyekről a későbbiekben még szó kerül.

Az állami rádióadó, akkoriban még más néven (URI: Unione Radiofonica Italiana) 1924-ben kezdte meg működését, s október 5-én kezdődő sugárzásának első programja Benito Mussolini Teatro Costanzi-ban tartott beszéde volt. Amikor az URI szerződése 1927-ben lejárt, a sugárzást az EIAR (Ente Italiano per le Audizioni Radiofoniche), egy részben nacionalista felfogású cég vette át, amely később név- és szemléletváltást követően RAI-vá alakult, s a televíziós adások sugárzását is megkezdte 1954-ben. Érdekesség, hogy a vasárnap éjjeli sportműsor azóta is él (La Domenica Sportiva).

2005-ben megpróbálták az állami adót részben privatizálni, a Berlusconi-vezette kormány adta volna el a RAI tulajdonrészének 20%-át; ám a félelmek miatt, hogy a Berlusconi tulajdonában lévő Mediaset lesz a felvásárló, az értékesítést meg sem kezdték. 2010-ben logó és arculatváltáson ment át a RAI, így legfrissebb formájában azóta élvezhetjük.