Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Olasz kávé otthon – nehézség nélkül

Hogyan készíthetünk egy jó olasz kávét otthon, aminek igazán örülhetnek a vendégek? Lássuk!

Egy olyan videót mutatunk ma, ami bebizonyítja, hogy a jó olasz kávébabhoz nem kell más, mint egy daráló, egy klasszikus kotyogós és némi tej habbal. A kisfilmben egy mozdulattal készül három féle kávé, így ha vendégeket várunk, akkor a délutáni süti vagy ropogtatnivaló mellé lenyűgöző költeményt adhatunk percek alatt. Nézzük, mennyire egyszerű a dolgunk:

Azt ugye mindannyian tudjuk, hogy az olasz kávék típusait, fajtáit teljesen esélytelen megszámolni, hiszen mindenkinek a csizma lakói közül van egy tuti receptje a kedvenc kávéra. Itthon is kóstolhatunk pár fajtát, azonban hol marad ez attól a – még mindig nem teljes – gyűjteménytől, ami alább látható.

olaszkávé3

Az olaszok annyira imádják a kávét, olyan magas szinten űzik a fogyasztását és annak mikéntjeit, hogy igazi művészet eligazodni közöttük. Aki sokszor járt Olaszországban, talán nagyobb sikerrel tudja kitölteni az adgblog.it tesztjét. A megfejtés a kommentek között rejtőzik!

olaszkávé4

Ki gondolta volna, hogy Itáliában még nemzetközi intézménye is van a kávékóstolóknak. Minden évben megmérettetnek a magukat ügyes kóstolónak vallók, amiért persze díjat kapnak. Aki még csak a felszínt kapargatja, annak tanfolyamot is ajánlanak, így aki sehogy máshogy nem tudja elképzelni az életét, csak kávékóstolóként, az előtt nincsenek akadályok. Mesterkurzus és néhány kiadvány is segíti az érdeklődőket.

Korábbi írásainkban egy kicsit más szemszögből foglalkoztunk már a kávéval, ezeknél a bejegyzéseknél is várjuk az olvasókat.
Végezetül egy galéria, amelynek tagjai segítségével még egy kicsit közelebb hozzuk – néhol vicces formában – a gőzölgő olasz italokat.