Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

A hónap régiója rovat

Anyagaink kicsit rendszerezettebbé tétele érdekében úgy döntöttünk, időről-időre rovatokkal jelentkezünk, így könnyítve még tovább a cikkek közötti navigálást.

Mostantól kezdve – ha nem is minden egymást követő hónapban, de – havi bontásban lehet egy-egy régióról picit részletesebb is olvasni. Ez lesz a ‘Hónap régiója’ rovatunk. Amit kínálunk első körben, az az alábbi témákat takarja:

– a régió történelme dióhéjban

– a régió kultúrája – érdekességek, látnivalók, gasztronómia, úticélok vegyesen

– a régióban leginkább számon tartott szentek, legendák

– a régió dialektusai

Természetesen a kis színes írások és a programok sem maradnak el, így a könnyed olvasmányok közé – és nem helyett – kerülnek be a komolyabb ismeretterjesztő tartalommal rendelkező írások, amelyekre reméljük, szintén sokan kattintanak majd. Azért is bízunk ebben, mert olyan oldalról próbáljuk ezekben a cikkekben megközelíteni az egyes régiókat, amelyek talán ilyen szinten és szempontokból összeszedve korábban egyhelyütt még nem jelentek meg.

puglia

Aki szeretné összeszedetten látni az egyes régiókról szóló anyagokat, annak az alábbi módokon nyújtunk segítséget:

– egyrészt bármelyik írásunkba kattintva a címkefelhőben a megfelelő régió nevére kattintva minden, azzal kapcsolatban a régmúlt időszakokban és a közelmúltban közzétett anyagok kerülnek egyaránt leválogatásra (jobbra látható),

– másrészt az „Évfordulók” feletti kép mindig jelzi az aktuális hónap régióját, így az épp taglalt régióra vonatkozó írások ott is egyszerre lesznek elérhetők. (főoldalon balra, fentebb)

Az épp adott hónapban a ‘hónap régiója’ írások időben elosztva, nem egyszerre jelennek meg, így szinte minden hétre fog jutni egy-egy érdekes és elég részletes cikk. Őszintén bízunk abban, hogy az új rovatunkat olyan lelkesedéssel olvasgatják és böngészik majd, mint ahogyan mi azt készítettük.

Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk!

A szerkesztőség

liguria