Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Karnevál Viareggio-ban – 3/3.

Itt a karnevál programja, hiszen mindeddig erről még nem esett szó, holott nagyon fontos, hogy mikor utazzunk.

Idén, 2014-ben a karnevál zenés-táncos vidám felvonulásai az alábbi időpontokban lesznek megtekinthetők Viareggio városában:

Megnyitó ünnepség: 2014. február 15.

Felvonulások: 2014. február 16. és 23. valamint március 2., 4. és 9. 

Az eseményeket évek óta közvetíti a televízió is, rendszerint a RaiTre tűzi műsorára. A karneválon a helyi és országos celebeknek, politikusoknak, közéleti személyiségeknek presztízskérdés a megjelenés, úgyhogy aki celebspottingolni szeretne, annak ez okból is Viareggio-ban a helye.

A felvonulások közötti időszakokat a városban számos más program is kíséri, színházi előadások, filmvetítések, koncertek közül választhatunk a bőség zavara mellett, hiszen a (természetesen a rendezvény ideje alatt összesen) több tízmilliósra tehető bámészkodó és résztvevő igényeit a lehető legszélesebb körűen szeretnék kiszolgálni.

Amire érdemes figyelni: a tribünökre szóló jegyeket elővételben kell foglalni, az esélyek enélkül gyakorlatilag a nullával egyenlők. A karneválnak egyébként is díja van, a teljes árú jegy idén 15?-ba kerül; csoportoknak, diákoknak természetesen kedvezmények járnak, 10 éves kor alatt pedig ingyenes.

Uberto Bonetti

Uberto Bonetti

Még egy dolgot fontosnak tartunk megemlíteni a karnevál kapcsán. Ez pedig Uberto Bonetti neve, aki a Burlamacco figurájának megalkotójaként híresült el. A művész festőként és grafikusként dolgozott, meghatározó irányvonal a munkáiban az ún. ‘aeropittura’, amely az I. világháborút követő évek népszerű irányzata volt. Alapvetően a repülés, a sebesség futurisztikus és modern ábrázolását jelenti ez, hiszen abban az időben a repülés még gyerekcipőben járt, így könnyű volt homályos mítoszokat teremteni köré. Más munkáiban építészeti jellemzőkkel találkozhatunk inkább.

Az alábbi galériában Uberto Bonetti munkáiból szemezgettünk, a válogatás kizárólag szerkesztői ízlést tükröz, nincs mögötte művészeti koncepció.