Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Jovanotti

A Lorenzo Cherubini néven 1966-ban  született énekes, dalszövegíró és rapper pályafutása egy rádiós műsorvezetői állással 19 éves korában Milánóban kezdődött. Első albuma 1988-ban jelent meg, és mint minden tisztességes, olasz daloskedvű művész, ő sem hagyta ki a szinte kötelező körnek számító San Remo-i fesztiválszereplést, 1989-ben.

 

Magyarországhoz két klip forgatása köti, ezek 2005-ben készültek, a Tutto l’amore che ho című szám klipje alább látható:

Az énekes az Egyesült Államokban is szerencsét próbált, van olyan albuma (OYEAH), mely csak a tengerentúli piacon jelent meg 2009-ben. Közben a Szigetnek is visszatérő fellépője az eddig már kb. 20 albumot megjelentetett előadó.

Legutóbbi albuma a tavalyi, Ora címmel került a boltokba, erről az egyik kifejezetten jókedélyű dal a Michael Franti-val közös duett, a The Sound of Sunshine, amit nálunk a Petőfi Rádió játszott ronggyá 2012 tavaszán.

Jovanotti hivatalos oldala a soleluna, a többi lényeges információt így ki-ki maga gyűjtheti itt be rajongása tárgyáról.