Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Római karácsony

Vajon Rómában mire számíthatunk a karácsony előtti várakozás idején? Ma ezzel foglalkozunk kicsit.

Idén Rómában, a Piazzal del Popolo-n lehet megtalálni a 100 jászol múzeumát (Mostra dei 100 Presepi), ahol számtalan gyönyörű, a karácsonyt idéző alkotásban lehet gyönyörködni. Természetesen a Piazza Navona-n is kötelező végigvonulni, a számtalan sátor, stand, a milliónyi árus a szebbnél szebb ajándékokkal és dekorációval önmagában egy igen hosszú program.

Természetesen nem csak a Piazza Navona, de a környék szinte minden utcája tele van ilyenkor árusokkal. Sült gesztenyét lehet kóstolni, és bámészkodva vagy akár vásárolgatva múlatni az időt – kinek-kinek a maga ízlése és pénztárcája szerint.

Amire azonban felhívják a figyelmet: óvatosan a közlekedéssel! Ebben az időszakban a szokásoshoz képest is nagyobb és sűrűbb a forgalom Róma utcáin. Érdemes tehát tömegközlekedést választani, azonban számítsunk rá, hogy december 8-án, Nagyboldogasszony napján itt is a megszokotthoz képest nagyobb tömeggel találkozunk majd. Így azért a római káoszhoz egy kis kitartást és türelmet mindenképpen vigyünk magunkkal.

A RomaToday oldalán számos tippet találunk arra nézvést, hogy a város mely részeit milyen típusú vásári mulatságokért érdemes felkeresni.

Natale a Roma

Natale a Roma

Mindenkinek kellemes időtöltést kívánunk az olasz fővárosban – nem kevés irigykedéssel tekintünk a szerencsésekre!