Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Olasz művészek festményei Budapesten

Azt tudták a kedves olvasók, hogy micsoda kincsekből álló gyűjtemény rejtőzik a Bródy Sándor utcában? Olasz festmény-mustrára hívjuk az érdeklődőket a holnapi estétől néhány napon át.

2014. május 19-én, hétfőn 18:00 órakor az Olasz Kultúrintézet gyűjteményéből nyílik kiállítás. A festményeket Ordasi Zsuzsanna művészettörténész mutatja be. A gyűjtemény az Olasz Kultúrintézet 1943-as megnyitása óta létezik és 15 képet foglal magába a következő festőktől: Orazio Amato, Nicola Arrighini, Antonio Barrera, Amerigo Canegrati, Emanuele Cavalli, Domenico Colao, Franco Dani, Guido Farina, Riccardo Francalancia, Achille Lega, Clelia Panzini, Aldo Raimondi, Pippo Rizzo, Dyalma Augusto Stultus, Guido Trentini, Domenico Valinotti.

A műveket a szerint a konkrét szempont szerint válogatták, hogy az akkori idők olasz képzőművészetének minden jellegzetesen olasz, ugyanakkor mégsem provinciális irányvonalát bemutassa. A többségében tájképeket tartalmazó gyűjteményben két csendélet is található. A szerzők a két világháború közti időszak legfontosabb festészeti áramlatainak képviselői.

Megtekinthető május 22-ig a Budapesti Olasz Kultúrintézetben.

Hétfő-csütörtök 14:00-18:00 óra

olasz_intezet