Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Molise – válogatás

A legkisebb régiók megkapó varázsa ma is itt van velünk – őszi utak tervezéséhez nyújtok kis fogódzót.

Keresztül-kasul beutazzuk Olaszországot – először itt, virtuálisan, aztán remélhetőleg mindenki a lehető legváltozatosabb túrák mentén. Most Molisébe fogunk menni, tartsatok velem, mert nagyon szép dolgok várnak rátok.

Tartományok – Molise – a szokásos tudástárunk indító cikke ez legyen!

Ha folytatjuk a sort, akkor megismerkedhetük Molise egyik fontos szentje, San Basso ünnepével. A hajós kaland Termoli partjainál, ami ehhez a régióhoz tartozik, nyilván kiegészül a történelmi témával is, Molise mellett sem mehetünk el ugyanis anélkül, hogy megismernénk az ide kapcsolódó legfontosabb eseményeket, amelyek a múlt századok során itt történtek.

Termoli utcáin
Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash

A régió székhelye Campobasso, így ezzel a várossal is lehet közelebbről ismerkedni – egy kattintásnyira van tőletek! A cikk ráadásul egy kis téli hangulatot varázsol fotóival a meleg nyárutóra.

Tudom, hogy most a legéhesebbek fenik a fogukat – hiszen bizony ínyencségek ebben a régióban is bőven akadnak – nézzük csak, hogy mik ezek! Birkabélbe tekert belsőségek mellett kávésütemény is van a cikkben – habár nem épp egymás mellé valók…

Az úticélokra vadászók is megtalálhatják a számításaikat, mivel nekik is készültem néhány itinerrel. Lesz itt katedrális, templom a hegyekben és mozaikokat is találhatunk errefelé.

Nyelvőrültek olvassák el a dialektusokról szóló írásomat, s amikor mindezzel végeztetek, akkor már csak az időpontot kell kiválasztani a Molise irányába tartó kalandhoz.

 

Még mindig Termoli
Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash