Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Évfordulunk

Szinte hihetetlen, de már két egész éve szórakoztatjuk írásainkkal a minket keresőket és az idetévedőket egyaránt.

Nagy öröm ez számunkra, hiszen jól látszik, hogy az érdekes témák segítségével a második évben folyamatosan emelni tudtuk a látogatóink számát, s év vége felé stabilan havi 1000 felett sikerült tartani azt.

A 2014 elején indult facebook-profilunk követőinek száma szépen gyarapszik, a napokban elértük a 300-as számot – ez nagyon sokat jelent, örülünk minden kattintónak!

A Budapesti Olasz Kultúrintézetnek idén is, ismét köszönjük, hogy programjaikkal színesíthetjük palettánkat. A magyarok között amúgy is szinte köztudott, hogy az olaszokkal igen jó barátságban vagyunk, a Kultúrintézet pedig mindent meg is tesz azért, hogy Olaszországot a lehető legváltozatosabb aspektusokból legyen lehetőségünk megismerni – vagy legalábbis minél többet megtudni róla akkor is, ha nincs alkalmunk rendszeresen a gyönyörű országba utazni.

Hosszabb távú terveink között szerepel a nyelvtanulók és az olasz szakos egyetemisták életének megkönnyítése nyelvi/nyelvtani, történelmi vagy akár kultúrföldrajzzal kapcsolatos anyagok feltöltésével.

Azt is megígérhetjük, hogy további cikksorozatok, vagy hosszabb lélegzetű írások várhatók egy-egy érdekfeszítő, talán kevésbé ismert témáról, helyről – persze a meglepetés varázsát előre nem vennénk el.

Nos, ahogy tavaly, idén is szeretnénk összesített számokban is érzékeltetni, hogy hogyan alakult a honlap élete az elmúlt két évben – ezekre rettentően büszkék vagyunk, s nem győzzük hangsúlyozni, hogy az olvasóink nélkül mindez egy fabatkát sem érne.

  • Eddigi látogatóink száma: ~12 100, közülük immár majd’ 2000-en  vannak, akik rendszeresen kattintanak!
  • Oldallátogatások száma: ~28 000
  • Az indulás óta eddig megjelent posztok száma (a tartományokkal, évfordulókkal, idézetekkel együtt): 465
  • A városok száma szerte a világból, ahonnan minket olvasnak: ~1350
  • Az oldalon egy látogatás alkalmával átlagosan eltöltött idő: 1:40 perc
  • Az oldalon egy látogatás alkalmával átlagosan megtekintett bejegyzések száma: 2

S nézzük most meg egy-két helyre kis grafikonon a látogatások alakulását – hiszen ha már statisztikát készítünk, akkor grafikonnak is lennie kell.

Látogatóink a nagyvilágból

Látogatóink a nagyvilágból

 
A legérdekesebb tények:
  • A legolvasottabb bejegyzésünk: Nyitrai Viktóriával készült interjúnk
  • Magyar olvasóink aránya: ~77%
  • Az Olaszországból minket követők aránya: ~4,55%
  • A legfurább helyek, ahonnan eddig kattintottak: Ho Si Minh-város, Sulaymaniyah (Irak), Espoo (Finnország), Piracicaba (Brazília), Ribeirao Preto (Brazília), Bandar Seri Begawan (Brunei), Heist-op-den-Berg (Belgium), Tegucigalpa (Honduras).
Látogatóink a nagyvilágból

Látogatóink a nagyvilágból