Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Illatok és ízek – programajánló

A torinói Porta Palazzo és a budapesti Központi Vásárcsarnok a témája annak a dokumentumfilmnek és a kapcsolódó eseménynek, amely kedden lesz látható Budapesten. 

2014. január 14-én kedden 18.00 órakor a budapesti Olasz Kultúrintézetben a különleges találkozók keretében bemutatásra kerül az ?Illatok és ízek a 0. km-nél? című dokumentumfilm, melynek témája a torinói Porta Palazzo és a budapesti Központi Vásárcsarnok.

Az élelmiszerek és a városok megmondják kik vagyunk. Egymáshoz való viszonyuk alapvetően meghatározza életünket. Amikor megérkezünk egy új városba, először látogassunk el a piacára, mert az ottani ellenállhatatlanul vonzó színek, illatok és hangok jelenítik meg a legjobban magát a város lényegét. Két piac és két összetett rendszer, melyek döntő szerepet játszanak Torino és Budapest életében; a torinói Porta Palazzo és a budapesti Központi Vásárcsarnok piacai.

A torinói Porta Palazzo Európa legnagyobb szabadtéri piaca, egy élettől duzzadó központ, tele színekkel és különféle emberekkel. Itt található a tartomány legfinomabb cseresznyéje, ízletes sajtjai, a húsok széles választéka és még számtalan gusztusos termék; egyszóval egy valóban felfedezésre váró világ.

A legnagyobb budapesti fedett vásárcsarnok egyben Európa legelegánsabb piaca is. A három emeleten elhelyezkedő csarnok maga a ?csoda?. Itt van a legfrissebb hal és libamáj, a legédesebb paprika és a híres savanyú káposzta.

Az eseményen elszólal Stefano Tealdi, producer, rendező, és az est folyamán levetítik az ?Illatok és ízek a 0. km-nél? című dokumentumfilmet.

/Stefano Tealdi 1955-ben született Johannesburgban (Dél-Afrikai Köztársaság) és 1970 óta él Olaszországban. Olasz állampolgár, anyanyelve azonban az angol, és az olaszon kívül franciául és spanyolul is beszél. Torino-i cégét, mely a STEFILM nevet viseli, és filmes produkciók készítésével foglalkozik, 1984-ben alapította./

stefilm

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 63

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it