Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Kerek évforduló – 10 évesek lettünk!

Szinte minden évben készítek egy összefoglalót így évforduló táján, hogy mi minden történt itt a kis olaszos világomban.

Ma azonban egy különleges nap van, hiszen 10 éves lett a honlap. Még kimondani is furcsa, hogy már ennyi idő eltelt, s még mindig a régi lelkesedéssel ülök le írogatni, valahányszor egy érdekes téma kerül a látóterembe.

A 10 év sok tapasztalást adott, és épp egy könyvbemutatón említettem nemrég, hogy amikor visszaolvasom egy-egy régi írásomat, jól látható az a fejlődés és csiszolódás, amit időközben magamra szedtem.

Nagyon sokat jelentett az a jónéhány gyönyörű utazás, amit Itália tájain tettem ezekben az években – s amelyekből sosem elég, így idénre is dédelgetek számtalan tervet.

Amit büszkén mondhatok, az az, hogy immár – a Google analytics szerint – havi kb. 5000 rendszeres látogatója van az oldalnak. Az első években egy facebook profilt is létrehoztam, amit – a Meta trükkjei miatt – egy éve újra létre kellett hoznom, és nulláról felépíteni. A jó hír, hogy itt már 4800 felett jár a követők száma, így egy-egy bejegyzéssel egyszerre igencsak sok olvasót tudtam tájékoztatni arról, hogy 2022. augusztus 30-án ebből az Itália iránt érzett szerelemből megszületett az első könyvem.

Remélem, hogy sokan közületek már kézbe tudták venni – a 10 év legnagyobb ereményének tartom a megjelenést, amelyet a Scolar Kiadónak köszönhetek.

Mivel az írás nagyon szerves részévé vált a mindennapjaimnak az elmúlt években, az bizonyos, hogy ezt szívvel-lélekkel folytatni fogom. A cikkek az eddigiekhez hasonlóan továbbra is itt fognak várni titeket – s ki tudja, talán az idei év egy második könyvet is tartogat. De ne szaladjunk ennyire előre – hisz az a legfontosabb, hogy most itt vagyunk, és tanúi lehetünk ennek a fontos pillanatnak!

Boldog szülinapot, olaszorszagrol.hu!

Photo by Anna Bratiychuk on Unsplash