Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Toscana

Leveles tésztás finomság – húsvéti levezető

Ma arra gondoltunk, hogy az ünnepek múltával újrahasznosítunk.

Épp elillant a húsvét, és ilyenkor néha gond – főként ha most egy-egy háztartásban kis létszámban voltunk jelen – hogy mi legyen a maradékokkal.

Tippünk a következő: vegyünk egy adag spenótot (mirelittel is tökéletes), és egy tekercs leveles tésztát. Amit még használni tudunk hozzá, az a húsvétról megmaradt főtt sonka és tojás. Nagyon finom csemege lesz belőle, akár ebédként, akár vacsoraként fogyasztjuk el. Az elkészítés egyszerű, hamar megvan, és még takarékosnak lenni is sikerül! A mai recept a múlt héten megismert „Olasz konyha” című könyvből származik.

Spenót és sonka leveles tésztában

Hozzávalók: 450 g leveles tészta, 1 kg spenót (vagy egy csomag mirelit), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 200 g főtt sonka (maradék), 4 főtt tojás (maradék) + 1 nyers a kenéshez, só, bors, 1 tk őrölt szerecsendió, 2 ek. liszt

Az elkészítés nem is lehetne ennél egyszerűbb: a spenótot a szokásos módon megfonnyasztjuk (vagy a mirelitet felengedjük). A vörös- és fokhagymát pici olajon megpirítjuk, rádobjuk a spenótot és kicsit kevergetve pároljuk. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, helyezzük rá a csíkokra vágott sonkát, ezen eloszlathatjuk a spenótot, végül a tetejére kerül a felkarikázott főtt tojás. A tetejét megfűszerezzük, a tésztát óvatosan feltekerjük, és sütőlapon mehet is 200°C-on kb. 40 percre a sütőbe.

Ha kicsit kihűlt, vastag szeletekre vágjuk, úgy tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!