Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Buon Anno Nuovo!

Új év – új kezdet!

Kicsit az év végével mindenki megpróbálja summázni, mi minden történt vele az elszaladt év során, milyen eredményei születtek, vagy milyen tanulnivalót, esetleg tapasztalatot gyűjtött össze. Én is hajlamos vagyok az efféle mérlegelésre, és úgy gondolom, idén van is mit annak a bizonyos mérlegnek a serpenyőjére tenni.

Amellett, hogy ez az év volt a honlap életében a tizedik – bizony, januárban betölti alapításának 10. évfordulóját – , amellett épp idén jelenthettem be a jó hírt, hogy megjelent az első könyvem, a Scolar Kiadó gondozásában. Ez a könyv a Ciao, Itália! címet kapta, és 50 olyan, egymástól független kis történet olvasható benne, amelyek mind-mind Olaszországról szólnak. Igazi büszkeség ez a számomra, és örömmel mesélhetem el azt is, hogy immár három könyvbemutatóval a hátam mögött (hiszen még elég friss a megjelenés) nagyon kedves, biztató szavakat kaptam, és úgy látom, hogy ti is kezditek annyira megszeretni ezt a kiadványt, mint amilyen szeretettel én írtam.

Szóval, az idei mérleg a lassan 800 cikk mellett, amelyet itt találhattok a honlapon, egy csodaszép könyv lett.

Izgalommal várom az új évet, az új kihívásokat és ki tudja, talán egy új könyvet is! Meglátjuk!

Ma azonban a legfontosabb, hogy sok szeretettel kívánok nektek minden jót az új évre, és szívből köszönöm, hogy itt vagytok, olvastok, szeretitek a cikkeket, a Ciao, Itália!-t! Jövőre ugyanitt folytatjuk!

Buon Anno Nuovo!