Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Sorozatajánló – Domina

Mostanában igyekszem több filmes ajánlóval jelentkezni – a mai egy sorozat lesz az ókori Rómáról.

Nemrégiben jött ki a Domina című sorozat, amely egy olasz-angol koprodukció volt (a két országbéli Sky Atlantic készítette).

A sztori Livia Drusilla hányattatott, majd felfelé ívelő sorsáról szól – miközben a háttérben a köztársaság és a zsarnoki, egyeduralkodói hatalom között feszülő politikai ellentétek bontakoznak ki.

A sorozat túl azon, hogy kifejezetten szórakoztató, még próbál a történelmi hűségre is figyelmet fordítani – ha valaki utánanéz, hogy Livia Drusilla sorsa hogyan alakult az ókorban, akkor egészen sok ponton veheti észre az azonosságot.

Domina
Forrás: superflix.club

Ami engem inkább megfogott, az az ókori háttér ábrázolása – a jelmezek, az ételek, a berendezés mind-mind nagyon jól szolgálja azt az illúziót, amivel visszaröppenhetünk jó két évezredet az időben. Ehhez pedig római forgatási helyszín dukált. Az ember szinte tényleg ott érzi magát Róma egykori világában, jóformán részese az eseményeknek. Az intrikák, manipulációk pedig szintén jól lefestik azokat a helyzeteket, amelyek jellegéről számtalan más, történelmi olvasmány is számot adott már.

Az első évad – mert a vége alapján várható a következő is – Livia Drusilla felfelé ívelő politikai karrierjét mutatja be, ám a java még hátravan! Egy olyan császári hatalommal rendelkező asszony életútja, mint az övé – akinek leszármazottai között a dédunoka Caligula és az ükunoka Nero is helyet kap – nem is mesélhető el egy évadban.

Amíg én várom az új évadot, addig jó szívvel ajánlom Önöknek/nektek az elsőt – kellemes kikapcsolódást tartogat. S akiket nem győztem meg, pillantsanak bele a trailer-be!