Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Évfordulót ülünk – 9 év elrepült!

Ez szinte hihetetlenül hangzik – pedig igaz!

Kedves Olvasónk! Az eltelt időre visszatekintve valóban alig hihető, hogy milyen hosszú ideje írom ide a cikkeket – s most valóban egyes számban, mint az összes itt megjelent cikk szerzője szólok Önökhöz/hozzátok.

Jól emlékszem arra az időszakra, amikor kusza vázlatokkal a fejemben az tűnt hihetetlennek, hogy egyszer ebből a honlapból lesz valami. Sok-sok tervezés és kidobott, újragondolt, átírt ötletek sora vezetett el az oldal mai formájához, amely érdemben a kezdetektől nem is sokat változott, megtartotta az eredeti megjelenését.

Azután, ahogy teltek az évek, csak jöttek sorban az érdekesebbnél érdekesebb témaötletek, amelyeket Önökre/rátok zúdítottam – persze azzal a céllal, hogy ugyanúgy szeressétek Itáliát és ugyanúgy rajongjatok érte, ahogy én.

Mindenképpen az volt a cél, hogy ne a megszokott szemszögből nézzünk rá erre a gyönyörű országra – és a ma már 700 (!) cikkre visszatekintve azt hiszem, elmondhatom, hogy ez sikerült is.

A 700. cikk, ami szerény számításaim szerint kb. éppen ez a mai, így egy kis számvetés lett – büszkén nevezem kulturális próbálkozásnak, némi kuriózumnak ezt a projektet.

Beléptünk tehát a 10. évbe. Úgy gondolom, bátran megígérhetem, hogy a cikkek sora itt, ezen a honlapon a korábbiakhoz hasonlóan folytatódni fog.

A facebook profilunk kapcsán a közeljövőben kell némi átalakításra (és egy költözésre) számítani, de a minket követők figyelmét minden lehetséges fórumon idejében felhívom majd arra az átállásra.

És – bár nem a 10. évbe lépés inspirálta – most már elárulhatom, hogy egy gyönyörű könyv is készülőben van. Természetesen a téma Itália lesz, annak rejtett szépségeit nézhetik meg velem együtt az érdeklődő olvasók. A részletekkel később jelentkezem majd – de lélekben készüljetek fel arra, hogy ez az általatok már jól ismert projekt egy kézben tartható, színes-szagos gyümölccsel gazdagodik hamarosan!

Köszönöm szépen mindenkinek az érdeklődést, az olvasgatást, a böngészést és a visszajelzéseket – remélem, hogy a továbbiakban is szépen gyarapszik majd az olvasói tábor itt és a facebook-on is. Ajánlani ér…