Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

A kétnyelvű gyerek – Professor Toto

Korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk azzal, milyen sokat jelent az, ha gyermekünk születésétől fogva két nyelvet hall. Kitértünk arra is, hogy akár segítők által (óvodapedagógusok, iskolai nyelvtanárok), akár otthon (kétnyelvű család, idegen nyelven jól beszélő szülők vagy különféle, a témával foglalkozó nyelvtanítási oldalakról beszerezhető anyagok segítségével) oktatjuk is a gyermeket egy második nyelvre, biztosan hamar látszani fog a siker, és a későbbiekben óriási előnyt jelent majd a gyermek számára egy jó alap, amire építkezni lehet.

Szívesen osztunk meg tehát fentiekre tekintettel újabb forrásokat annak érdekében, hogy mindenki, akinek fontos ez a téma, több forrásból tudja kielégíteni a gyerek tudásszomját.

Itt is van mindjárt az egyik legnépszerűbb program, amelynek gazdáját Professor Toto-nak hívják.

Professor Toto

Professor Toto

 

A segítő anyagok közül nem csak fizetős verziók léteznek, hiszen mindjárt az első oldal alján lehetőség van egy adag olasz (és más) nyelvű dalgyűjtemény teljesen ingyenes letöltésére, ízelítő gyanánt ez biztosan mindenkinek megfelel. (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy nem csak tananyagok rendelhetők az oldalról, de egy Professor Toto nevét viselő baba is, amely hát, hogy is mondjuk csak, kissé bizarr…)

S hogy ne maradjunk betekintés nélkül, nézzük meg az alábbi videót, mely a színekkel kapcsolatban segít a gyerekeknek olaszul.

A módszer az ismétlésen alapul, s ez teljesen logikus is, hiszen ha jól belegondolunk, akkor a gyerekek az anyanyelv elsajátításakor is így építik fel a saját szókincsüket.  A másik lényeges dolog ezek mellett a videók mellett az – amit már korábban is többször említettünk -, hogy nem árt, ha a szülő jól beszéli az adott nyelvet, illetve ha sok-sok idegen nyelvű mesén, mondókán, történeten, beszélgetésen és közös játékon nő fel a kiskorú.

A kétnyelvű gyermek neveléséhez azonban egy másik, igen népszerű lehetőség is a rendelkezésünkre áll, amely a Professor Toto-hoz hasonlóan nem csak olasz, de több más nyelven is ragyogóan használható, így bejegyzéseinkből mazsolázhatnak a nem csak az olasz nyelvet kedvelők is.

Szóval, ha már így felvezettük, a következő bejegyzés témáját, eláruljuk, hogy abban a Hocus & Lotus módszerével, megismertetésével foglalkozunk majd. Várjuk a kedves olvasókat!