Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Adventi időszak

Emlékeznek még arra, mennyi érdekesség gyűlt össze az adventi időszakról honlapunkon?

Bár a tavalyi évünk elég rettenetesre sikerült, idén már a legtöbb helyen – Olaszországban és itthon egyaránt – megtartják a szabadtéri karácsonyi (vagy adventi) vásárokat.

Az ott a levegőben szálló édességek illata, az ajándékötleteket felsorakoztató apróságok vására és a hidegben elkortyolt forró tea mind hozzájárulnak ahhoz, hogy mi magunk is ünnepi hangulatba kerüljünk.

Nem is beszélve a kivilágított standokról, amelyek munka után, az esti órákban megannyi fénnyel várják a napközben megfáradt, dolgos látogatókat. Ki ne szeretne egy-egy ilyen sétát tenni egy olasz kisvárosban, ahol a hangos olaszok az összetéveszthetetlen temperamentumukkal még egy lapáttal rátesznek a harsány nyüzsgésre?

Emlékeznek még, mit írtunk a milánói karácsonyi vásárról, és az ’Oh Bej, Oh Bej’-ről? Bizony erről is született egy kedves írás néhány éve, amit szeretettel elevenítünk fel.

https://olaszorszagrol.hu/a-milanoi-karacsonyi-vasar/

Aki rápillantana, milyen is a karácsonyi vásárok hangulata Olaszországban, annak szintén egy számunkra nagyon fontos cikket ajánlunk – ebben elrejtve megtalálják az olasz adventi vásárok naptárát is.

https://olaszorszagrol.hu/advent-olaszorszagban/

Ha szívesen utaznának Ornavasso-ba, hogy megtekintsék a Télapó barlangját, akkor szintén van az Önök számára egy gyönyörű cikkünk, amelyet szeretettel ajánlunk a figyelmükbe:

https://olaszorszagrol.hu/unnepi-hagyomanyok-olaszorszagban-1-2/

Reméljük, hogy ezzel az elmúlt évek alatt kialakított gyűjteménnyel el tudtuk kezdeni megalapozni az ünnepi hangulatot 2021 végén is!

 

Forrás: unsplash – Gabriella Clare Marino