Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Film/sorozatajánló – Il processo

A decemberi pihenés biztosított némi időt a sorozatokra – végre nem csak angol nyelven.

Ma már szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert több olyan sorozatot és filmet gyártó és sugárzó szolgáltató létezik, amelyek – nyilván elsősorban a repertoár bővítése miatt – elkötelezték magukat az európai sorozatok felé is.

A jó hír számunkra, hogy az olaszok is szakmányában gyártják a tévésorozatokat, amelyekből egyre több válik bárki számára elérhetővé.

Ezen felbuzdulva szeretnénk egyet-kettőt ajánlani, amelyek nálunk fókuszba kerültek, és a témát tekintve talán más számára is érdekesek lehetnek.

Az egyik ilyen sorozat az „Il Processo”, azaz a „Tárgyalás” címet viseli, egy gyilkosságról szól. A fiatal áldozatról és a sorozat főhősét alakító ügyésznőről hamar kiderül, hogy anya és lánya – ám ez csak a gyilkosság után válik világossá.

A sorozat azt világítja meg, hogyan küzd az ügyésznő azért, hogy a lánya feltételezett gyilkosa elnyerje a méltó büntetését, miközben maga is törvényt sért azzal, hogy az ügyet nem adja vissza összeférhetetlenség miatt.

A titkokra aztán fény derül minden szempontból – s hogy ki a gyilkos, és végül bebörtönzik-e vagy megússza, ahhoz mindenképp meg kell nézni a sorozatot.

Jól felépített történet, sok tárgyalótermi jelenettel, jó színészekkel, izgalmas sztorival, jól érthető nyelvezettel.

Külön pozitívuma, hogy nem Rómában játszódik, hanem Mantovában, ami egy Veronától kb. 45 perces autóútra, déli irányban lévő kisváros.

A várost a Gonzaga-dinasztia nevével együtt emlegetik, ugyanis ez a nagy jelentőségű család tartotta uralma alatt a várost és a környéket a reneszánsz idején. Egyik fontos bázisuk, palotájuk a Palazzo Te ma is a város éke, amelynek nemsokára egy önálló cikket is szeretnék szentelni.

Aki a Garda-tó vagy Verona felé jár, mindenképpen ejtse útba ezt a kisvárost – nem fog csalódni a hangulatában és látnivalóiban sem.

Most pedig jöjjön a sorozat hivatalos trailere – kedvcsináló gyanánt.