Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Mamma Agata

Aki szereti az olasz konyhát, sőt gyakorolja is annak fogásait, s kicsit utánaolvasott már annak, kiktől érdemes tanulni, valószínűleg belebotlott a neten Mamma Agata nevébe.

Agata Lima egy kedves, idős hölgy, aki imádja az olasz konyhát, és magas fokon műveli azt. Akinek van hajlandósága és nem utolsósorban erre fordítható pénze, akár egy főzőtanfolyamra is beiratkozhat nála, amit egy gyönyörű nyaralással egybekötve abszolválni lehet.

amalfi2

Mivel Mamma Agata rezidenciája Amalfi-hoz közel esik, a tengerparti fürdőzést fel lehet dobni egy korrekt lasange elkészítésével, vagy valami igazi olasz édesség kóstolásával az egynapos okítás keretein belül.

Nemrégiben Mamma Agata legkisebb lánya úgy döntött, könyvet ír (milyen divatos ez mostanában) édesanyja életéről, az olasz konyháról és a kettő találkozásáról. Magyar zsebhez mérve igen drága, majd’ 30? a kiadvány, de ha valaki belelapoz, biztosan igazán szépnek találja majd, s ha nem is így lesz, azt mindenkinek el kell ismernie, hogy igényes munkáról van szó, legalábbis ami a kivitelezést illeti.

Hogy az olasz sajtó különböző képviselői miként mutatják be Mamma Agata-t, illetve az ő munkáját, a honlapról kideríthetjük, hiszen szép rendben sorakoznak az eddig megjelent cikkek és elkészült videók, amelyek számunkra is betekintésre adnak lehetőséget.

Számos Olaszországgal foglalkozó blog említi meg a főzőtanfolyamot, sőt idén még a CBS műsorában is készült a híres citromos csirkéből. A kurzust a tripadvisor ajánlatai között is megtalálhatjuk.

Az alábbi videóban Mamma Agata lánya, Chiara (aki egyébként a könyv szerkesztője és Mamma Agata ‘külképviselete’ is egyben) főz férjével az egyik amerikai televízió műsorán. Akinek nincs vacsoraötlete, ezt az egyszerű receptet ajánljuk:

Természetesen – haladva a korral – a konyhaművészt a twitteren és a facebook-on is lehet követni, úgyhogy a közösségi oldalakon sok időt eltöltőknek jó hír, hogy tényleg csak egy kattintás…