Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Találkozás Vittorio Storaro-val

Szerencsére a Budapesti Olasz Kultúrintézet nem hagy minket programok nélkül itt a karácsony előtti, mindenki számára egyre zsúfoltabb és kapkodósabb időszakban sem. Egy-egy előadás erejéig lassítsunk le mi is!

Vittorio Storaro, a nemzetközileg elismert, háromszoros Oscar-díjas operatőr  (Apokalipszis most, Vörösök és Az utolsó császár című filmekért) 2013. december 13-án 17.00 órakor az Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.) Federico Fellini termében mutatja be ?L’arte della cinematografia? (A film művészete) című könyvét. A könyvbemutatón felszólal Koltai Lajos operatőr, a Magyar Operatőrök Társaságának alelnöke.

az_utolso_csaszar_poszter

Vittorio Storaro Bernando Bertolucci szinte összes filmjének operatőre 1970-től (A megalkuvó) 1993-ig (A kis Buddha). Munkáit a virtuóz megvilágítási technika valamint a színek erősen kifejező használata jellemzi.

A ?L?arte della cinematografia? című kötetben Storaro nagy hangsúlyt fektet a az operatőri munka szerepére a hetedik művészetben. Elsőként tekinti át operatőri szemszögből mindenidők filmművészeti remekműveit. Egy olyan katalógus, amely 1910-től napjainkig több mint 150 operatőr munkásságát mutatja be, ezzel is tisztelegve a világ operatőrjei előtt. A kötet 150 kiemelkedő minőségű fényképet tár az olvasó elé.

 A belépés ingyenes.

 További tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 65

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it