Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Vincent Cassell és az olaszok

Az 1966-os, párizsi születésű színész számos, Magyarországon is jól ismert filmben volt látható az elmúlt években.

Ugyan nem tartozik a klasszikus férfiszépségek közé, Monica Bellucci szívét így is megdobogtatta, olyannyira, hogy az 1996-os ‘L’appartamento’ című film forgatása során egymásba is szerettek.

2013 augusztusában felbomlott házasságuk 1999 óta tartott, ami a művészvilágban már igen-igen hosszú időnek számít ugyanazon partner oldalán; két kislányt neveltek együtt, s nem csak a magánéletük, de munkájuk is folyamatosan összekötötte őket. Életrajzának rövid, természetesen olasz nyelvű kivonatát az ecodelcinema oldalán találjuk meg, nyelvvizsgázóknak középfokú fordítási feladat!

Vincent Cassell-nek azonban nem egyedüli kapcsa az olasz világhoz szintén világhírű ex-felesége, hanem oda köti egy 2011-ben forgatott reklám is, mely a Lancia Ypsilon-t népszerűsíti, hirdetve, hogy a luxus jog. (Az eredetiben a szlogen: Il lusso é un diritto.)

A színész egyébként – sok más kollégájával ellentétben – vállalja (s szintén egy olasz nyelvű interjút citálnánk), hogy a reklámok jó bevételt jelentenek, így elkészítésükkor egyértelműen a pénz motiválja. Manapság ennek beismerése valahol nagy szónak számít, bár ugyanakkor valahol érthetetlen is lenne a szemérmesség, hisz minden bizonnyal a filmeket sem pusztán szívjóságból, az időt elütendő forgatja. A kettő (mármint film és reklám) közötti lényeges különbség nyilvánvalóan a feladatra fordított lelkesedésben is jelentkezik…

És ha már jól megemlegettük ezt a szép pénzt hozó reklámot, szánjunk rá kemény 45 másodpercet az életünkből, és idézzük fel újra: