Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Karácsony ünnepén

Az idei december az elmúlt jónéhány évünk kedves gyűjteménye.

Ezekkel az újra felidézett, korábbi cikkekkel egyrészt visszatekintünk a mi, közösen megélt 9 évünkre. Másrészt elolvasgathatjuk azt is, hogyan töltik az olaszok a karácsonyt – miközben mi magunk is a pihenésre és a csendesen zajló, szép ünnepre koncentrálhatunk.

Egyúttal pedig emlékeztetjük Önöket arra, hogyan zajlik a karácsony Olaszországban, milyen szokások uralják a legnagyobb egyházi ünnepet arrafelé, miben közös és miben tér el a magyar szokásokhoz viszonyítva.

Karácsony Olaszországban című cikkünk kiemelten foglalkozik a karácsonyfa témájával, azzal, hogy miért nincs adventi koszorú Olaszországban, milyenek arrafelé a vásárok, ki az a Babbo Natale és mikor érkezik az olasz gyerekekhez.

https://olaszorszagrol.hu/karacsony-olaszorszagban/

Hogy mi a helyzet a karácsonyi dalokkal az olaszoknál, vagy miért építenek jászolt? Egy másik cikkünk ezeket a kedves infókat dolgozza fel, pillantsanak hát bele!

https://olaszorszagrol.hu/ismet-nyakunkon-a-karacsony/

Tavalyi összefoglalónk pedig arra is kitér, kik azok a zampognarik és hogyan zárul le a Befana-val, a kedves boszorkánnyal a karácsonyi időszak Itália területén.

Töltsenek velünk néhány percet ezen cikkek olvasgatásával, és élvezzük ezt a szép ünnepet nyugodt családi környezetben!

Forrás: unsplash – Gabriella Clare Marino