Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Eros Ramazzotti

Ciki vagy nem, számomra az első számú motiváció volt a nyelvtanulásban. Több szempontból is rajongónak tartom magam.

Első körben nyilván teljesen szubjektív, szimpla ízlésbeli magyarázata van a dolognak, semmi cifrázás: nagyon szeretem a zenéjét, és első számú relaxációs eszközöm, bármi gond történjék is.

Másrészről nagy dolognak tartom, amikor valaki elhatároz valamit az életében, még nagyon fiatalon, kitart emellett az álom mellett, és addig megy, amíg meg nem valósítja; veszi a fáradtságot az út során, hogy felülemelkedjen a nehézségeken, és kiépítsen egy nemzetközi karriert, mint ahogyan azt Eros Ramazzotti tette. Ez nem személyes/személyhez kötődő dolog, bárki esetében nagy dolognak tartom ezt, kiemelkedőnek és követendőnek. És igenis bíztató azt látni, hogy van, akinek sikerülhet.

Harmadrészt becsülöm azt az embert, aki nem úgy lesz híres előadó, hogy mások írják meg a zenéjét, a dalszövegeit, adják a szájába a dallamot (néha a szó szoros értelmében), ?találják ki? az egyéniségét, majd a megfelelő egyéb pénzszerzési célokra azt felhasználják. Becsülöm azt az embert, aki a saját magának szánt zenét és szövegeket a saját gondolatai, tapasztalatai, világról alkotott képe alapján, a saját érzéseit követve írja meg, adja elő. Nyilván nem mindent teljesen egyedül, harci díszbe öltözve, hisz ez azért lehetetlen. De ha valaki kitalálja és felépíti saját magát, amitől egyúttal tényleg hitelessé is válhat, szinte biztosan rengeteg olyan embert talál, aki kíváncsi lesz arra, milyen is ő, mit is akar elmondani.

Valami ilyesmit érzek a háttérben, amitől szívesen csápolok egy koncerten, pontosabban üvöltöm véresre a torkom éneklés címén.

Rákóczi Feri (a rádiós) aranyköpése rendszeresen eszembe jut: ?És most következik Eros Ramazzotti, aki szinte egyedüliként volt képes arra, hogy a saját anyanyelvén énekelve legyen világsztár?? Mindig mosolyra fakaszt, de ha belegondolok abba, amit ezzel Rákóczi Feri valóban mondani akart, akkor az azért még egy pluszpont azon a bizonyos számlán.

Hát, valahogy így vagyok én ezzel a dologgal. És persze, türelmetlenül várom a következő albumot, és a következő koncertet. Bárhol tartunk is az időben, ez a kettő biztos.

Most éppen a 2012 októberi, „Noi” címet viselő album megjelenését követő, 2013. májusi koncert jelenti a várakozás tárgyát.

Életrajz az alábbi oldalon olvasható, persze olaszul ajánlott bogarászni:

http://it.wikipedia.org/wiki/Eros_Ramazzotti

Néhány további link alább. Ha ismered jól, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért:

Hivatalos oldal: http://www.ramazzotti.com/ita/home_dvd.htm

Youtube válogatás: http://www.youtube.com/artist/Eros_Ramazzotti

Dalszövegek: http://www.elyrics.net/song/e/eros-ramazzotti-lyrics.html

http://www.metrolyrics.com/eros-ramazzotti-lyrics.html