Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Filmajánló – Árnyak toszkán verőfényben

Ha valaki a hosszú hétvégén megnézne egy Itáliában játszódó filmet, akár ez is lehet az.

Filmajánlót is szoktam időről-időre feltenni ide, mert sokan vannak, akiknek nincs lehetősége gyakran utazni Olaszországba, de szívesen elnéznek egy-egy filmet, amely közvetíti a hőn áhított hangulatot.

Az én lelkemnek is jót tesz néha, ha egy kicsit belemerülök a vásznon abba az életérzésbe, amit egyébként bármikor átélnék valójában is. A mai téma nem egy nehéz történet, sokkal inkább egy vasárnap délutáni sztori, ami az írás és Olaszország körül forog, tehát nekem kétszeresen is érdekesnek tűnt.

Toszkán hangulat
Forrás: unsplash – Silvan Schupisser

Nem kell magvas gondolatokat várni az Árnyak toszkán verőfényben című filmtől, de azért számomra volt annyira szórakoztató, és utazásra késztető, mint pl. a Napsütötte Toszkána. Szóval, ha valaki azt a filmet szerette, akkor ez is neki való lesz.

Én úgy kerültem kapcsolatba ezzel a filmmel, hogy egy korábbi filmajánlóhoz kommentelte be a címét egy kedves olvasóm. Neki köszönhető ez a mai cikk és a délutáni filmélményem is.

A sztori szerint egy fiatal szerkesztőt egy neves londoni kiadótól Toszkánába küldenek, hogy a régóta inaktív, idős írót újra „szóra bírja”. Természetesen nem ő volt az első, aki ezzel megkörnyékezte a művészt, így az már eleve egyfajta utálattal vegyes undorral kezelt mindenkit, aki az írás folytatására próbálta meg rábírni – mintha az úgy menne…

Toszkán hangulat
Forrás: unsplash – Gabriel Kiener

A bolondos film fura kalandokba sodorja az egymást idővel megkedvelő két férfit, s a szerelmi szál sem marad el, hiszen az írónak van három lánya, egyikük pedig különösen mély benyomást tesz a zöldfülű szerkesztőre, aki így a tervezettnél tovább ragad ezen a gyönyörű vidéken.

A főszerepekben Harvey Keitel, Joshua Jackson és Claire Forlani brillírozik – a fura pap szerepében pedig Giancarlo Giannini is feltűnik, aki örök kedvenc.

Toszkán hangulat
Forrás: unsplash – Reuben Teo

Happy end is van, ezért egy pihenéshez abszolút ideális ez a kis film. Hétvége lévén, aki teheti, próbálja meg megnézni, hogy képzeletben másfél órára Itáliába utazhasson – mókás, kedves kikapcsolódás lesz!