Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Karácsony közeledtével

Még van egy hét az ünnepig – mi a helyzet a sütikkel? Készen van már a menü?

Idén úgy döntöttünk, hogy felidézzük az elmúlt évek karácsonyi érdekességeit, és kicsit visszalapozunk a korábbi évek írásaihoz, amelyek a klassz édességekkel és az ünnepi menüvel foglalkoznak.

Egy kis böngészős olvasásra invitáljuk Önöket, felelevenítve, hogy mi mindent tudunk már a honlapunk cikkei által az igazi olasz karácsonyokról – gasztronómiai szempontból.

A két tuti befutóra tesszük le mi is voksunkat most, s már foglalkoztunk velük a korábbi években, nem árt újraolvasni, milyen érdekes legendák lengik körül például a panettone születését.  Ebben a cikkben található egy nagyon jó kis recept és videó is, amelyet követve itthon, a saját két kezünkkel tudunk fantasztikus süteményt készíteni, és valódi olasz ízekkel kényeztethetjük a családot.

Panettone – Forrás unsplash – Jennifer Pallian

A másik sütemény, amely szintén nagyon olasz és bár eltér a panettonétól, mégis igen népszerű, az a pandoro.

Cikkünkben ehhez is találnak egy kipróbálásra teljesen alkalmas videót – ha esetleg nem rajonganak a kandírozott gyümölcsökért vagy a mazsoláért, akkor ez a süti lesz a legjobb karácsonyra, a recept szerint ugyanis ezekből semmit sem tartalmaz.

Reméljük, hogy a felelevenített receptek egy kis kedvet csinálnak a háziasszonyok számára az ünnepi készülődéshez – ne hagyják ki ezt az édességet, mert az ünnepi asztal igazi dísze lehet!

Panettone – Forrás unsplash – Vicky Ng