Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Filmajánló – Letters to Juliet (2010)

Ma egy olyan filmet ajánlunk, ami igazi szirupos amerikai produkció, viszont a tájak, ahol járunk….!

Verona belvárosa, Siena környéke és a toszkán táj – mindenkiben felmerül az ötlet ezek láttán, hogy bizony, most kellene indulni, azonnal, futva akár.

A Letters to Juliet sztorija egy igazi, hölgyeknek való, papírzsebkendős történet. A főszereplő Sophie (Amanda Seyfried) újságírói álmokat dédelget a New Yorker-nél, és Olaszországban, egy nyaralás során bukkan rá a szinte hihetetlen történetre, teljesen véletlenül – ami végül is az első komoly cikke lesz.

Júlia erkélye alatt (ami valójában elég szűk, ezért a film kedvéért az utca túloldalán egy szélesebb verzióban alakították ki a forgatáshoz) sorakoznak a szerelemi bánattal átitatott levelek, megoldásra várva. Sophie a falnál talál egy 50 évvel ezelőtt íródott, soha meg nem lelt levelet, és eldönti, hogy megválaszolja. Ami ezután történik, az egy időskori szerelem beteljesedése – a középpontban álló, régi levelet elrejtő hölgy, Claire megformálója Vanessa Redgrave, egy olyan angol színésznő, akinek sikerült a trendekkel szembemenve gyönyörűen és természetesen megöregedni. A keresett-kutatott szerelmének bőrébe pedig Franco Nero-t bújtatták, aki szerintem a nemrég elhunyt Sean Connery olasz megfelelője – minél idősebb, annál charmosabb! Mivel a film amerikai, nem számít spoilernek, ha azt írjuk, lesz happy-end, ezért nem is ez, hanem az addig vezető út a fontos.

A szereposztás pedig azért is nagyon érdekes, mert valójában Vanessa Redgrave-nek a ’60-as években tényleg volt egy rövidebb kapcsolata Franco Nero-val, amelynek tanúbizonysága 1969-ben született közös fiuk, a rendező Carlo Gabriel Nero. S a másik csavar, hogy bár Vanessa Redgrave utána sokáig Timothy Dalton oldalán élt, pár évtized leforgása után újra egymásra találtak Franco Nero-val, és a film megjelenése előtt 4 évvel, 2006-ban végre össze is házasodtak.

A másik érdekesség, hogy a Júliának írt leveleket megválaszoló klub, ami a filmben megjelenik, a mai napig létezik, egészen az 1930-as évek óta tartják fenn ezt a hagyományt, így aki szerelmi bánatát Júlia falánál elrejti, ne lepődjön meg, ha egyszer csak csenget a postás!

A szuperromantikus és nagyon amerikai produkció Olaszország szerelmeseinek azért megkerülhetetlen darab, mert talán még a Napsütötte Toszkánánál is szebben mutatja meg a régió lélegzetelállító szépségét.

Ízelítőül pillantsanak bele a filmbe a hivatalos trailerrel: