Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Olaszország – csak úgy…

Itt a nyár, mindenki a hosszú szabadságos programokat tervezgeti, így nyilván a mi ajánlatunkban Itália, vagy ahogy ők csak úgy maguk között hívják, a Belpaese (Szépország) szerepel. Olaszországban alapvetően az a klassz,  hogy szinte bármelyik része felé vesszük is az irányt, mindenképpen találunk kedvünkre való látnivalót.

Akik a fizikai fáradalmakkal teletűzdelt évet egy kényelmes pihenéssel töltenék el, nos, számukra a tengerparti kikapcsolódásnál jobbat el sem tudunk képzelni. Napfény, kék tenger, finom ételek, pihenés, úszás, hosszú esti séták… Hát, igen, lazulni valahogy így kell. Mivel Olaszország egy karcsú félsziget, gyakorlatilag egyik tengerpartjától a másikig simán átkiabálhatunk. A part így elképesztő hosszúságú, egyes részei kiemelkedően látogatásra ajánlottak, de ha valaki nem az Amalfi-n található tömegben nyaralna, az is talál magának egy vizitre alkalmas szakaszt, ez egészen biztos.

 

Amalfi-part

Amalfi-part

Akik – szintén sok sorstársukhoz hasonlóan – egy iroda foglyai az év nagyobb részében, vagy idejüket javarészt az autójukban töltik, úgy válasszanak városlátogatást. Egy kisebb, de akár nagyobb város történelmi magjának gyalogos felderítése kellemesen elfárasztja a munkanapok miatt sokszor tunya testet, és ráadásul rengeteg érdekes látnivalót biztosít, ami felrázza az embert a hétköznapok monotonitásából.

Természetesen nem csak ‘lustálkodó’ vagy ‘kultúraéhes’ nyaralók vannak, így a programokat ragyogóan lehet kombinálni is.

Amiért ezt a bejegyzést elkészítettük, annak oka az, hogy bemutassunk egy honlapot, amely – úgy véljük – elsősorban azoknak ismerős, akik nem csak nyaralási célpontként tekintenek az országra; holott igazán az utazásra elszántak számára a legérdekesebb.

toszkán táj2

Az italia.it nevet viselő oldalról van szó, mely összesen 6 nyelven (sajnos magyarul nem) érhető el, így aki picit beszél olaszul, vagy angolul, vagy németül, vagy franciául, az már tökéletesen el fog navigálni itt.

A szót nem is különösebben szaporítandó, ajánljuk az oldalt az olasz vidékekre kíváncsiaknak.

Olvashatunk itt általánosságban az országról (klíma, megközelítés, időjárás, biztonság, és számos más témakörben), találhatunk ajánlókat programok tekintetében, kisebb és nagyobb fesztiválokról, városokon átívelő eseményekről. Ugyanígy ellátnak minket célpontokkal, keresnünk sem kell, elég választani a számtalan ajánlatból. Külön kiemelik a Világörökség részeiként számon tartott helyeket is. Megemlítik az országhoz tartozó szigeteket, a milánói vásárokat és kiállításokat, melyek Európa-szerte nagy érdeklődésre tartanak számot (hisz lényegében Milánó az ország gazdasági és kulturális értelemben vett központja).

Nem véletlenül ez az oldal az internet legkomolyabb marketing-megnyilvánulása az olasz kormány oldaláról, ezt olvasva valóban semmi nem kerülheti el a figyelmünket.

A későbbiekben még mi is csemegézünk a közelgő programokból.

Jó böngészést és nem utolsósorban kellemes nyaralást kívánunk!