Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Nyalánkság Basilicata-ból

Ma megint a falánk olvasók járnak jól, ugyanis egy olyan cikkel jelentkezünk, amely a rágcsálnivalók világába kalauzol minket.

Délre utazunk, Basilicata régióba, amelyet talán már Önök is jól ismernek korábbi írásaink kapcsán történelem, konyha, dialektusok és más érdekességek nyomán.

Ma egy olyan terméket szeretnénk bemutatni, amely nagyon érdekes a nassolnivalók között, ugyanakkor a mi magyar szívünkhöz is közel áll, ugyanis a paprikáról van szó.

Van ennek egy különleges fajtája, a Crusco, ebből készül az alábbi finomság.

A paprikát egy szemfüles cég, a NovaFood, felismerve a benne rejlő ilyesfajta lehetőségeket is, megsüti, fűszerezi (sózza) és csomagolja. A sütéssel meg lehet őrizni a paprika különleges ízvilágát, édeskés jellegét.  A Basilicata vörös aranyának hívott paprikafajtát állítólag maga Columbus hozta be az Antillákról, aztán a 16-17. században már a dél-olasz területeken is elterjedt és egyre népszerűbbé vált.

A cég egyébként nagy hangsúly fektet arra, hogy minden termékének összetevője legyen természetes és olasz eredetű, így ez a termék is ebbe a jeles kategóriába tartozik.

Akinek van lehetősége utazásai során ezt az érdekes snack-et kipróbálni, semmiképp se hagyja ki!