Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Könyvbemutató – Pécs

November 23-án a pécsi Tudásközpontban tartottuk Ciao, Velence! című könyvem egyik bemutatóját.

Akik nem tudtak ott lenni, azoknak szívesen elmesélem, milyen jó hangulatú keretek között zajlott idei pécsi könyvbemutatóm, amelyet a Csorba Győző Könyvtár (Tudásközpont) konferenciatermében tartottunk egy szép csütörtök délután.

Szerkesztőségi fotó

A moderátor idén ismét Igrinyiné Vida Melinda volt, akinek innen is köszönöm a sok érdekes kérdést, amelyekkel egy szűk órán át bombázott, és amelyekre nagy örömmel válaszoltam.

Óriási boldogság, hogy 14 hónappal az első kötet (Ciao, Itália!) után immár a második írásom jelenhetett meg a Scolar Kiadó gondozásában, akik ismét egy csodás minőségű kiadványt készítettek Velencét feldolgozó kéziratomból.

Szerkesztőségi fotó

A bemutató során beszélgettünk a parókákról, Casanova életéről, a rejtélyes oroszlános palotáról – amelyek mind-mind a Ciao, Velence témái között szerepelnek. Szó került a velencei kémekről, de kitértünk az eddig megjelent két kötetem közötti hasonlóságokra és eltérésekre is. Meséltem Velence művészeti életéről, a színes karneváli forgatagról, a nők különleges helyzetéről; de azt is megemlítettük, hogy a Ciao, Itália!-t kivitték Frankfurtba a Nemzetközi Könyvvásárra, ahol a magyar standon megmutathatta magát az európai nagyközönségnek is.

Szerkesztőségi fotó

Számos érdekes témát érintettünk a beszélgetés során – azt remélem, hogy a következő bemutatókon is minél több olvasóval sikerül majd személyesen is találkoznom!

Szerkesztőségi fotó