Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Dél Velencéje – egy szép úticél

Ha valaki hozzám hasonlóan tervezgeti már a jövő évi olasz útjait, az gyorsan olvassa el ezt a cikket!

Calabriába visz a mai virtuális utazásunk, ahol egy olyan kis települést leshetünk meg, amely méltán viseli a Dél Velencéje nevet.

Szűk, vízhez vezető, a semmiben végződő kis utcácskáival elképesztően különleges hangulatot áraszt, s még egy legenda is kapcsolódik hozzá, amelyet az „Occhio a dove vado” fb profilon találtam – igazi gyöngyszem a sztori.

Forrás: Occhio a dove vado – FB

A kisváros, ahova megyünk, a Scilla nevet viseli, amely már önmagában is csodaszép. Ezt a nevet viselte a legenda szerint egyszer egy gyönyörű nimfa, aki itt a partok mellett találkozott a tenger istenével, aki azonnal őrülten beleszeretett. Olyannyira, hogy még az utána áhítozó mágusnőt is visszautasította – ami nyilván a legendákat ismerve hatalmas hiba volt. A mágusnő ugyanis jól megátkozta Scillát és egy rettentő ronda szörnyet varázsolt belőle, aki végül is ezen a részen, egy Szicília felé néző barlangban bújt el, és minden arra járó hajóst vagy megölt, vagy halálra rémített. Ezért egy idő után a hajósok ezt a sziklás-barlangos környéket jó messzire el is kerülték.

Forrás: Occhio a dove vado – FB

Nos, a szörny valószínűleg most nincs ott, ám a barlangok, a természet szépségei, és a velencei lagúnára hajazó atmoszféra minden bizonnyal olyan hatással lehet ránk Scilla városkában, mint amilyen mély benyomást tett annak idején a Scilla nevű nimfa a tenger istenére.

Forrás: Occhio a dove vado – FB

Szóval, Scilla – Calabria és nimfák meg barlangok. Felteszitek a térképre? Én igen!

Forrás: Occhio a dove vado – FB