Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Az Expo magyar pavilonja – Kultúrintézeti program

Korábbi írásunkban már említést tettünk arról, milyen projekttel vesz részt Magyarország az idei milánói világkiállításon. Holnap program várja Budapesten a témával kapcsolatban érdeklődőket.

 

A Milánói Világkiállítás 2015 főszereplője az a 145 meghívott ország lesz, amelyek a „Táplálni a bolygót, energiát az életnek” című témakört dolgozzák fel. Minden ország saját kultúrájából és gyökereiből kiindulva kérdéseket és javaslatokat fogalmaz meg az olyan kihívásokra vonatkozóan, mint a táplálkozás jövője, amely központi és mindennapi témája a világ teljes népességének.

A kiállítás célja, hogy a látogató számára olyan egyedülálló élményt keltsen életre, amely tudatosítja az egészséges, biztonságos és bőséges táplálkozáshoz való jogot, az élelmiszer-feldolgozás folyamatának környezettudatos, társadalmi és gazdasági fenntarthatóságát, valamint az étel ízének és kultúrájának megőrzését.

 alakor 1

2015. március 23-án, hétfőn 16:00 órakor az Olasz Kultúrintézetben Szőcs Géza, a magyar kormány világkiállításáért felelős kormánybiztosa bemutatja a 2015-ös Milánói Világkiállítás magyar pavilonját.

Kötelező helyfoglalás: iicbudapest@esteri.it

További információk:

Budapesti Olasz Kultúrintézet – Tel.: 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it