Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Marco Castelli műsora – Dante: A pokol

Marco Castelli műsora – Dante: A pokol – 2021. június 15. kedd, 18:00

Az olasz költőóriás, Dante halálának 700. évfordulója alkalmából egy különleges produkció érkezik az Olasz Kultúrintézetbe június 15-én. A jazz, az eklektikus zene és a kortárs előadások világában is tevékenykedő Marco Castelli műsorában A Pokol c. 1911-es némafilmre komponált zenéjét adje elő szaxofonon, élő elektronikus zenével kísérve.
Francesco Bertolini, Giuseppe de Liguoro és Adolfo Padovan 110 éve készített A pokol című némafilmje az olasz filmtörténet első egészestés játékfilmje. Az Isteni színjáték első könyvének az átdolgozása sokáig csak megrongálódott, hiányos, cenzúrázott kópiákon volt elérhető, majd a Cineteca di Bologna gondozásában megvalósult hosszú restaurálási munkáknak köszönhetően nyerte vissza az editio princepsben megtalálható képek tökéletes sorozatát, a színek és fények teljességét.
Castelli egyedi zenei műsorában képes egy olyan hangzásvilágba elrepíteni a közönséget, amely még érzékletesebbé teszi a felvétel hihetetlen képeit, és amely egyúttal meglepő modernitást kölcsönöz a filmnek.

Az Olasz Külügyminisztérium, a 2016-os New York- i ősbemutató koncert-filmvetítést és a következő évek további bemutatóit követően beválogatta a projektet a 2021-es Dante-megemlékezések közé.

Olasz Kultúrintézet – Federico Fellini terem
(1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8.)

Belépés tagsági kártyával, kötelező regisztráció: iicbudapest@esteri.it

Belépés csak érvényes védettségi igazolvánnyal, szájmaszk viselése az épületben, kézfertőtlenítő használata a bejáratnál kötelező.

További információ:
FB esemény linkje:
https://www.facebook.com/events/543887216603714
Olasz Kultúrintézet
www.iicbudapest.esteri.it
Tel. +36 1 483 20 40
ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it