Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Noemi

A Noemi művésznéven Olaszországban jól ismert énekesnő (Veronica Scopelliti) a 2008-as olasz X-Factor döntőiben vett részt, s bár a versenyt magát nem nyerte meg, 2009-ben a Sony-nál megjelent első albuma Sulla mia pelle címmel. Az album viszonylag rövid idő alatt lett 2-szeres platina, s a második albumára (RossoNoemi)  is – mely 2011-ben jelent meg – egy aranylemezt érő mennyiségű rajongó volt kíváncsi.

noemi_300x300

A San Remo-i szereplést nála a 2010-es év hozta meg; bár 2007-ben már próbálkozott egyszer, de akkor nem sikerült bekerülnie a fellépési lehetőséghez jutók közé.

Az énekesnő mindkét albumát koncertsorozattal mutatta be hazájában, népszerűsége töretlen, s a rádiók is előszeretettel játsszák dalait. Ugye-ugye, hova lehet eljutni egy 1984-es Pampers reklám után… :o)
Legújabb dala a Se non é amore címet viseli, 2012 augusztusától hallható, s az énekesnő hivatalos oldalán meg is lehet hallgatni, alább:

Az énekesnőt kedvelők létrehoztak egy „rajongóktól-rajongóknak” oldalt is, ahol szintén sok infóra lehet bukkanni, sőt még a fórumozók táborához is csatlakozni lehet.

Az alábbi videóban megtalálható szám kimondottan jól sikerült darab, fogyassza mindenki! A címe: Sono solo parole.