Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Emma Marrone

Emma fogja képviselni Olaszországot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, melynek helyszíne idén Koppenhága lesz.

Az énekesnő 2010-ben nyerte meg a (mi Megasztárunknak megfelelő) Amici című olasz tehetségkutató versenyt és azóta is nagyon aktív részese az olasz könnyűzenei életnek.
Számtalan single mellett már három albuma is megjelent, melyek szép helyezést értek el az olasz és a svájci slágerlistákon is. Majd’ minden megmozdulása platina vagy multiplatina fokozatokat ér, nem csoda hát, hogy már a harmadik óriási koncertturnéján van túl.

Emmanuela Marrone 1984. május 25-én született Firenzében, jelenleg pedig Róma közelében él. Felfedezése idején (2010.) a Universal Records kötött vele szerződést, és azidőtájt több híres előadó elő’zenekara’ként bukkant fel. Énekelt Gianna Nannini, Vasco Rossi, de még Taylor Swift előtt is (ez utóbbi az énekesnő koncertsorozatának egyetlen olaszországi állomásán történt).

Emma életéből a Sanremo-i Fesztivál sem maradhatott ki, 2012-ben a Non é l’inferno című dalával meg is nyerte azt. Jelenleg az ‘Amici’ című tehetségkutató műsor művészeti igazgatójaként is dolgozik.

Magánéletéről jelenleg nem lehet sokat tudni, azonban az biztos, hogy 2009-2012 között Stefano De Martino táncos volt a partnere. Kapcsolatuk azonban Belen Rodriguez miatt véget ért, melyet az olasz sajtó lelkesen és mélységeibe menően végig is asszisztált. Kellemes lehetett…

2009-ben sikeresen átesett egy súlyos műtéten – azóta még odaadóbban támogatja a rák elleni kutatásokat. Saját bevallása szerint azonban betegsége előtt is megérintették a társadalom problémái, és számos alkalommal állt jó ügyek mellé.

Januárban jelentették be, hogy idén ő lesz az a művész, aki az Eurovíziós Dalfesztivál koppenhágai döntőjében Itáliát képviseli majd, az alábbi dallal (La mia cittá):