Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Olasz tészta házilag – Ön is kipróbálhatja!

Mindenki körülrajongja az olasz tésztákat, melyeket Olaszország kisebb falvaiban a mamma-k talán még a mai napig is kézzel készítenek.

Nekünk persze sokkal egyszerűbb bedobni a bevásárlókocsiba egy pár zacskóval, ha már úgyis ott járunk, de nem lenne jópofa dolog néha otthon készíteni egy adagot? Mi az utóbbi időben sokat gondolkodunk azon, hogy ha időmilliomosok lennénk, nagyon jó lenne otthon elkészíteni pár dolgot, amit amúgy automatikusan megveszünk.

Személy szerint én még emlékszem arra, amikor anyukám egy-egy délután nekilátott tésztát készíteni, teljesen szabályos kör alakúra nyújtotta és utána a legváltozatosabb módon apró darabokra vágta. Lett abból utána ilyen-olyan levesbetét, vagy egy jó adag darás-, vagy krumplistésztának való.

Nemrég pedig rátaláltuk egy-két videóra a neten (ahol persze ezrével sorakoznak a legkülönfélébb olasz tippek és trükkök), amitől az ötlet újra bevette magát az agyunkba. Így hát arra gondoltunk, hogy ezzel a videóval alább talán másnak is meghozhatjuk a kedvét ahhoz, hogy egy üres hétvégi órán pazar tésztát készítsen a családnak, vagy akár az érkező vendégeket ejtse ámulatba egy saját készítésű, olaszos vacsorával.

Ezért mára felvérteztük magunkat némi néznivalóval, és ezeket most összegyűjtve átadjuk – hátha a gnocchi is népszerűbb lesz otthon készítve. Egyébként azért is nagyon ajánlatos megnézni ezeket a videókat, mert arról is fellebbenti a fátylat, hogy hogyan érdemes pl. a kész gnocchit fagyasztani. Így, ha van időnk, főzzünk jó sok krumplit/tököt vagy egyéb zöldséget, és egy hatalmas adaggal tömjük meg a fagyasztóládát – ez óriási segítséget nyújthat egy rohanós este végén, vagy váratlan vendégek betoppanásakor.

Íme, az első videónk, amellyel a tészta nyújtása a téma – ne ijedjünk meg, kellő gyakorlással bárkinek menni fog:

A következő videó a gnocchi készítésének rejtelmeibe enged bepillantást. Jó látni, hogy nem grammra kimért alapanyagokkal dolgozik Benedetta, a tészta állaga a lényeg, ami a kisfilmből is jól látható. Ezt követve verhetetlenek leszünk a konyhában.

És azt tudta-e a kedves olvasó, hogy a gnocchi-val nem feltétlenül jár együtt a krumpli? Mi már ettünk – igaz, eddig még csak étteremben – olyan gnocchit, amely sütőtökös vagy paradicsomos verzióban készült, és a megfelelő színű is volt. Persze, spenótost is készíthetünk – bízzuk magunkat nyugodtan a képzeletünkre!