Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

V. Olasz Gasztronómiai Világhét

Idén az Olasz Gasztronómiai Világhét négy online programmal jelentkezik november 23 és 29 között.

Ezen a héten két távmozi filmvetítéssel, egy webináriummal és egy online főzőtanfolyammal várják az érdeklődőket.

November 23-án a Távmozi platformon 19:30-tól vetítik az Ízlés szerint fűszerezve című filmet: Arturo, a sikeres szakács ismétlődő dühkitörései miatt kénytelen közösségi szolgálatot teljesíteni egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó csoportban. Az élmény örökre megváltoztatja Arturo hozzáállását az élethez…

November 26-án, a Prágai Olasz Kultúrintézet programjához csatlakozva Massimo Montanari, a Bolognai Egyetem Kultúr- és Társadalomtörténeti Tanszék egyetemi tanárának, Pellegrino Artusi, az első gasztroblogger c. előadását hallgathatja meg a közönség.
A webinar a híres gasztronómust és írót hivatott bemutatni, akinek A főzés tudománya és az étkezés művészete című kötete 1897-ben látott napvilágot és azóta tizenöt különböző kiadásban jelent meg (előadás: 18.00-
tól, Zoom platformon).

November 27-én egy online főzőtanfolyammal folytatódik a Gasztrohét programja, Domenico Cilenti avatja be nézőit a pugliai konyha titkaiba (19.00-től, Zoom platformon).
A Gasztrohét Gianni Di Gregorio Vénasszonyok nyara (Pranzo di Ferragosto) című, Arany Oroszlán díjra jelölt filmjének vetítésével zárul november 30-án. A film hőse egy hatvan felé járó római férfi, aki mindennapjait az anyja gondozásával tölti. Anyagi problémái miatt augusztus derekán, a Ferragosto ünnep közeledtével elvállalja egy másik hölgy felvigyázását is, majd észre sem veszi, s lakása pillanatok alatt tele lesz ismeretlen nénikkel, akikre vigyáznia kell. (19:30 –Távmozi).

A filmvetítéseken és webináriumokon az Olasz Kultúrintézet érvényes tagsági kártyájával rendelkező tagjai (+1 fő) vehetnek részt, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.
Kötelező helyfoglalás 2020. november 23. 10:00 óráig: iicbudapest@esteri.it

Streaming kódok korlátozott számban, jelentkezési sorrendben.

További információ:

Istituto Italiano di Cultura
www.iicbudapest.esteri.it
Tel. +36 1 483 20 40
ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it