Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Könyvajánló és program – Titkok Montalbano étkezéseiről

Az olaszok számára minden étkezés igen nagy fontossággal bír. Nem véletlen, hogy ez mind a filmes, mind az írott művészetekben oly gyakran jelenik meg. Programajánlónk következik.

“A regény tálalva, olasz ételek és irodalom” elnevezésű találkozó-sorozat keretében – amely az étkezés és a kultúra kapcsolatát tárgyalja – 2014. november 18-án, kedden 18:00 órakor a Titkok Montalbano étkezéseiről című könyv lesz “terítéken”.

A mű a Montalbano felügyelő sorozatcímen ismert bűnügyi történetek szerzőjének, Andrea Camillerinek gasztronómiai univerzumát kutatja. Az étkezés a Montalbano-történetek visszatérő és jellegzetes motívuma. Stefania Campo Titkok Montalbano étekéseiről című műve mintegy a szicílai ételek és a hozzájuk kapcsolódó rítusok antológiája.

montalbano_könyv2

Felszólal Antonella Gigante, a könyvkiadás és táplálkozás témakörének szakértője. Kutatás Andrea Camilleri gasztronómiai univerzumára vonatkozólag,  mely híres szereplőjén, a torkos és a folyamatos, mértéktelen étvágyáról is híres Montalbano felügyelőn keresztül nyilvánul meg. Ebből a munkából jött létre egy ízléses, a szépen megterített asztalhoz hasonlatos antológia, mely gyermekkora Szicíliájának emlékeiből származó ételeket és fogásokat idéz föl. Az étel válik minden történet főszereplőjévé és nagyon erős érzelmi értéket tudhat magának, mint az anyai szeretet anyagiasodásának szinonímája.

A könyvről a szerző, Stefania Campo, valamint Antonella Gigante beszélgetnek.

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet – Tel. 1/483-2063 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

Stefania Campo

Stefania Campo