Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Immár sokadik alkalommal rendezik meg a Millenárison azt a Nemzetközi Könyvfesztivált, melyen olasz standdal is találkozhatunk.

Ajánljuk mindenkinek, aki fogékony az olasz irodalomra – főként eredetiben, szereti a könyveket, és csapna egy kultúrhétvégét az április végi jó időben.

Olaszország az idén is jelen lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, mely 2014. április 24-27. között kerül megrendezésre a Millenárison (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20).

Az Olasz Kultúrintézet által állított Stand Italia (B6) több nagy olaszországi könyvkiadó legfrissebb köteteiből kínál válogatást, különös tekintettel a szépirodalom, az esszé, a gyermekkönyvek és a képzőművészet tárgykörére.

Kiemelt figyelmet szentelünk majd Az étkezés művészete témára, melyen keresztül Itália ízeit, mestereit és vidékeit ismerhetjük meg, továbbá A hang és tinta tematikára, mely egyfajta utazás lesz a kortárs Olaszország zenei világában, mely a költészet valamint a szöveg- és dalszerzők közötti párbeszéd felfedezésére hív.

A fesztivál keretében idén is lesznek meghívott olasz vendégek, mint Giuseppe Lupo, aki “Viaggiatori di nuvole” című könyvéről annak készülő magyar fordítása apropóján beszél majd ; vagy Marco Magini, aki “Come fossi solo” című regényével képviseli Olaszországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján.

Marco Magini

Marco Magini

 

Giuseppe Lupo

Giuseppe Lupo

 

Bővebb információ :

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 63

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it