Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Kiállítás az Angyalvárban

Aki tavasszal készül Rómába, és a célpontjai között szerepel az Angyalvár, annak extra szórakozásban lehet része.

 

Persze, a szórakozást kulturális értelemben kell venni, egy decemberben nyílt kiállítás finisére érkezhetünk az olasz fővárosba.

Egészen 2014. április 27-ig látogatható ugyanis a Castel Sant’Angelo falai között az a mustra, mely az Angyalvár eredeti funkcióját porolta le és tárja a szemünk elé.

Angyalvár_kiállítás

 

Azt sok olaszimádó tudja, hogy az Angyalvár és a Vatikán között egy földalatti alagút húzódik, amely a pápa számára hivatott menedéket biztosítani veszély esetén. (Aki látta az ‘Angeli e Demoni’ című filmet, Tom Hanks-szel a főszerepben, nagyon is jól tudja, miről esik itt szó.) Az Angyalvár azonban nem csak menedék, és nem csak régi katonai objektum, hiszen sok-sok évszázaddal ezelőtt a kastély volt a temetkezési helye Hadriánusz császárnak, sőt számos utódjának is, családostul. Aki tehát a kastélyban jár, legyen tudatában annak, hogy Róma egyik legnagyobb temetkezési helye fölött lépked. A történelmi jelentőséget az olasz kormány sem szeretné illetlenül kezelni, a tisztelet megadásának egyik legszebb módja egy, az elődöket méltató kiállítás, mely az ‘Emberektől az istenekig’ (Da uomini a Dei) címet kapta. Az esemény sokat elmond a látogatóknak arról is, hogyan emelték isteni rangra az uralkodókat Hadriánusz idejében, és mind vallási, mind pedig történelmi szempontból új információkkal gazdagít bennünket az Angyalvárról.

A kiállítás – mint említettük – április 27-ig látogatható. A szokásos hétfőnkénti zárva tartás mellett minden más napon 9:00 – 19:00 óra között juthatunk be 10,50 € ellenében.

Egy római vakáció tavasszal… Reméljük, belefér utazóink programjába ez az érdekes kiállítás is.