Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Kinő majd a fű a harcmezőkön – filmvetítés

A holnapi napon újra filmvetítés várja az olasz filmek kedvelőit – ezúttal a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A neves olasz rendező, Ermanno Olmi (kiemelt képünkön) legutóbbi filmje – Kinő majd a fű a harcmezőkön (torneranno i prati) – az első világháborúban játszódik.

A háború és áldozatai emlékére az olaszországi mozipremiert megelőzően és a római díszbemutatóval párhuzamosan a filmet egyszerre csaknem száz országban vetítik.

A budapesti bemutatóra az Olasz Nagykövetség és az Olasz Kultúrintézet szervezésében kerül sor 2014. november 4-én, kedden 19:00 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az észak-keleti fronton vagyunk, az 1917-es utolsó véres harcok után, a Fennsíkon. A film egyetlen éjszaka történéseit meséli el. Az események mindig előre nem látható módon követik egymást: néha a hosszú várakozásban a félelem számolásra késztet, egyik pillanat a másik után, egészen addig a percig, amíg rád is sor kerül. Olyannyira, hogy a hegyvidék békéje végül olyan hellyé válik, ahol meghal az ember.

Mindaz, amit elmesél a film, valóban megtörtént. És mivel a múlt az emlékezethez tartozik, mindenki saját érzései alapján tudja azt felidézni.

Bővebb információ:

Olasz Kultúrintézet – 1/483-2065 – ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

 ermanno olmi film