Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Bor és termálvizek Siena vidékén

A Budapesti Olasz Kultúrintézet Giuseppe Verdi termében 2014. szeptember 8-án, hétfőn 18:00 órakor kezdődik egy programsorozat, mely 10 napig látogatható.

Az Olaszország évszázados történelmének szívében található toszkán vidék ma ugyanúgy, mint egykoron, fontos szerepet tölt be a kultúra, a művészet és a gasztronómia területén. Siena környéke termálvizek tekintetében a leggazdagabb Olaszországban, és a világ legjobb borai közül többet is itt készítenek.

bor és siena

Az Olasz Kultúrintézet Régi vizeken című, antik könyvekből és kortárs metszetekből álló kiállítása mesél a sienai termálvizekről és fürdőkről, melyek minden évben látogatók ezreit vonzzák a környékre.

A kiállítás megnyitásának alkalmából borászati eseményre kerül sor szakemberek számára “Bor Siena vidékén” címmel. (Belépés külön meghívóval.)

A bor és a termálvizek boldog frigye a konvivialitás és a kultúra pillanata, a test és a lélek táplálásának és örömének alkalma, csupa olyasmi tehát, amely kiválóan összeillik ebben az időszakban, amikor Olaszország a 2015-ös Milánói Expó megrendezésére készül, amelynek témája az étel. Az étel, amely végigkíséri az emberiség történetét, és amely ma a jövőnket illető egyik legnagyobb kihívás.

A kiállítás megtekinthető szeptember 18-ig.

Partnereink: Toszkán Bibliográfiai Társaság, Consorzio Vino Nobile di Montepulciano, VinCE Magazinkiadó Kft.

Bővebb tájékoztatás: Olasz Kultúrintézet