Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Róma apró titkai

Tudtátok, hogy Rómában van a világ legkisebb mozija?

Bizony, jól olvassátok! A mindössze 63 ülőhellyel rendelkező aprócska épület, amely még a Guiness rekordok közé is bekerült, a Villa Borghese területén található meg.

Eredetileg egy Miki-egér figura volt a logója, ami egy mozigépet tartott a kezében, ám egy idő után a Disney az olaszoknál Topolino-nak hívott Miki-egeret levetette. Pedig még az 1934-ben megépített kis házikó is a „Casa di Topolino” nevet kapta – később lett csak belőle a ma is ismert „Casa dei Piccoli„.

Cinema dei Piccoli
Forrás: secretroma.com

A 2. világháború ideje alatt természetesen ez a pici intézmény is zárva tartott, aztán a ’70-es években is krízisen esett át. A problémák megoldása óta zömmel animációs filmeket vetítenek itt, 2007 óta pedig minden évben megszervezik a kisgyerekeknek készült minőségi filmek fesztiválját (Dei Piccoli Film Festival).

Aranyos, nem igaz? Akinek felkeltettük az érdeklődését egy speciális római program iránt, annak itt a helye. A cím, ahol megtaláljátok: Villa Borghese, Largo Marcello Mastroianni, 15, 00197 Roma.

Érkezés előtt nézzétek meg a honlapjukat, érdemes lehet ugyanis előre foglalni és legalább tisztában lesztek az aktuális programokkal is!

Vetítőgép
Photo by Jeremy Yap on Unsplash