Kávés panna cotta
A nagy nyári melegben kinek van kedve főzőcskézni? Viszont a lusta délutáni szunyókálás után jól jöhet egy estét felpörgető kávés finomság. Nézzétek csak!
Amikor nincs kedvünk semmihez, ezt a könnyű, frissítő nyári finomságot akkor is elkészíthetjük – akár magunknak, csak úgy, kényeztetés gyanánt, akár vendégvárónak.
Összetevők:
0,5 tejszín
0,15 l kávé (kotyogós, ha jót akartok)
100 g cukor
1 vanillincukor (vagy még inkább vaníliarúd)
8 zselatinlap
Áztassátok be a zselatint, majd az előírt elkészítési módnak megfelelően keverjétek össze a cukrokat már tartalmazó, felforralt tejszínnel és a lefőtt kávéval.
Töltsétek poharakba, vagy más formába (tetszés szerint), és tegyétek a hűtőbe kb. 3-4 órára.
Amikor behűlt, lehet ízesíteni rácsorgatott olvasztott csokival (amibe szintén lehet egy kis kávét csempészni), és akár csokiba mártott kávészemekkel is díszíthetitek.
Nem bonyolult, ugye?