Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Gasztronómia – édességek

Nem csak ünnepek közeledtével, de egy-egy hétvégén is sokszor okoz fejtörést, – elsősorban persze a hölgyeknek – hogy milyen édesség kerüljön a családi asztalra. 

Nassolni majd’ mindenki szeret, így a vasárnapi sütit garantáltan az egész család értékeli, jobb helyeken kiköveteli.

Ha már a tipikusan magyar sütik, a szokásos nyalánkságok között jól esne az édességfüggőknek egy új ízvilág, akkor jöhetnek más nemzetek konyhájának érdekességei.

Mi nyilván az olasz sütiket részesítjük előnyben a receptajánló során.

(Előre is elnézést kérünk, amennyiben olyanok is böngészik az oldalt, akik nem ismerik a  nyelvet, azonban az igazi receptgyűjtemény, ami nem csak gyönyörű, de autentikus is, nyilván eredetiben érhető el. Természetesen az ajánlóban megemlített sütemények receptjeinek fordítását itt is közölni fogjuk.)

Az általunk ajánlott, első körben előbukkanó oldal rengeteg recept mellett érdekességeket és interjúkat is rejt, így nem csak a leírások bogarászásához javasoljuk, mert mint olvasnivaló is megállja a helyét.

Akinek kimondottan az aprósütemény vagy a keksz a kedvenc foga alá való, annak ez az oldal is sok érdekességet ígér, bár ha valaki a honlapon belül „elcsavarog” kicsit, a sütiken kívül mást is talál, sőt hozzávalók vagy kategóriák alapján is kereshet.

Utóbbi oldalról külön kiemelnénk egy receptet, ami szerkesztőségi kedvenc; többek között azért, mert gyorsan elkészül, nem igényel különleges képességeket és gyakorlatot az elkészítése, az eredmény viszont szinte mindig tökéletes siker. Teához, kávéhoz, vendégváráshoz semmiképp sem lehet vele nagyot tévedni.

Mézes mazsolás keksz

Mézes mazsolás keksz

Mézes-mazsolás keksz

Hozzávalók kb. 20 kekszhez:
300 gr liszt
120 gr vaj
1 tojás 
100 gr méz
100 gr mazsola
1 csészényi rum a mazsola áztatásához 
1 teáskanál sütőpor

A puha vajat keverjük krémesre a kissé felvert tojással és a mézzel. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, és gyúrjunk belőle puha tésztát. Végül tegyük bele a rumba áztatott, lecsepegtetett mazsolát és jól dolgozzuk össze. A tésztából szaggassunk kis darabokat, formázzunk belőle diónyi vagy kicsit nagyobb golyókat és tegyük sütőpapírral borított tepsire. 170 °C-on kb. 13-15 percig kell sütni.