
Egy kis étvágygerjesztő
Lazio tartománynak is sok tipikus étele van, ezek közül csemegézünk ma – szinte szó szerint. Tovább »
Lazio tartománynak is sok tipikus étele van, ezek közül csemegézünk ma – szinte szó szerint. Tovább »
Mai cikkünkben megint enni fogunk, hiszen ez a régió számos olyan finom falatot adott a világnak, amelyeket mi is jól ismerünk, ezért ezek mellett szó nélkül elmenni nem lehet.
Viszonylag régen került már szó olasz ízekkel teli konkrét receptekről, így ezt a mai könnyed írásunkban pótolnánk. Tovább »
Ebben a hónapban is délre fókuszálunk, de hova menjünk, mit csináljunk, ha Calabria felé visz az utunk? Ez lesz a mai témánk. Tovább »
Ma zárul le egy programsorozat a Kultúrintézetben. A sorozat utolsó találkozójára kap meghívást minden érdeklődő. Tovább »
Történelmi kisokosunk után ma szeretnénk kicsit a régió bemutatására fókuszálni, hogy egyre több ember ismerje meg Olaszország kevéssé populáris részeit is. Tovább »
Nemrégiben írtunk egy szomorú történetet Beatrice Cenci életéről, s felmerült a kérdés, hogy van-e köze a hölgynek a kedvelt édességhez. Tovább »
Nemrégiben arról volt szó, hogyan alakult Abruzzo régió történelme a középkortól napjainkig. Ismerkedjünk tovább ezzel a gyönyörű olasz területtel más szemszögből is! Tovább »
Mindenki körülrajongja az olasz tésztákat, melyeket Olaszország kisebb falvaiban a mamma-k talán még a mai napig is kézzel készítenek.
Olaszországban tömegével találunk olyan múzeumokat, amelyek különféle programokkal csábítanak. Ma Nápolyba látogatunk, ahol az első negyedévben három kóstolóval várják az odalátogatókat. Tovább »
„Grande amore, grande dolore.”
„A szerelem gyötrelem.”
„Chi va piano, va sano e va lontano.”
„Lassan járj, tovább érsz.”
„Regge’ l’anima co’ denti.”
„Hálni jár belé a lélek.” („Fogaival tartja a lelkét.”)